Miten työnantajalta saamasi joululahja muuttuukin verotettavaksi tuloksi? Huomioi nämä!

05.12.2019

Verovapaaksi hyväksyttävän vähäisen lahjan kuten joululahjan arvo voi olla enintään 100 euroa.

Rahamäärältään pieninkin lahjakortti, jolla voi ostaa mitä vain, on palkkaa, josta joudut maksamaan veroa. Lahjakortti on verovapaa vain, jos se on yksilöity tarkasti tietyn esineen tai palvelun ostoa varten.

Tyypillinen verovapaa joululahja on enintään 100 euroa maksava esine tai vastaava kuten esim. herkkukori, konjakkipullo, pääsylippu työnantajan valitsemaan konserttiin tai teatterinäytökseen.

Työntekijä voi myös valita lahjan useammasta samanarvoisesta työnantajan osoittamasta lahjavaihtoehdosta. Verovapauden edellytyksenä on, että kaikki työntekijät saavat samanlaisen tai samankaltaisen joululahjan.

Jos työntekijät ovat saaneet kesällä 25 euron verovapaan lahjan, pienentää tämä aikaisemmin annettu lahja verovapaan joululahjan enimmäisarvoa.

Verottaja kohtelee joulurahaa tai -bonusta aivan kuten palkkaa. Niistä joutuu maksamaan veroa samalla tavalla kuin palkastakin.

Artikkelin laati Lakimies Tuula Rainto, Lakiasiaintoimisto Amos. Hänelle saa aina soittaa maksuttoman puhelun, p.010 299 5090. Voit tutustua hinnastoomme tästä

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset:
Huomioi nämä tehdessäsi lahjakirjaa
Triviatietoa joulurauhasta

 

Asianajaja Tuula Rainto, Asianajotoimisto Amos. Hänelle saa aina soittaa maksuttoman puhelun, p.010 299 5090